ISTOČNO SARAJEVO

Učenici kozmetičari nude dvostruko jeftinije usluge

Cilj je skupiti novac za najmanje dvije ekskurzije, a jedna košta 550 KM, kazala Grgić

Organizirale akciju za vršnjake

N. GAZIVODA

22.2.2019

Učenici Srednje škole „28. juni“ nastavljaju s akcijom za pomoć drugarima koji nisu u mogućnosti priuštiti odlazak na ekskurziju. Broj ljudi koji dolaze na tretmane se povećava. 

Akcija đaka

Profesorica na Odsjeku kozmetičarskih tehničara Ermina Tica iskazala je zadovoljstvo i ponos što su učenice pokrenule ovu akciju.

- Uveli smo i poklon bonove u željenom iznosu. Evo sada ide 8. mart pa je to lijepa ideja, s crtom humanosti. Ulažemo puno materijala i truda, u ponudi, između ostalog, imamo hidrataciju lica, kao i hemijski piling, sve po simboličnim cijenama do 25 KM, dok se u gradu takvi tretmani plaćaju oko 50 KM – kazala je Tica.

Profesorica praktične nastave frizerskih tehničara Vera Grgić kazala nam je da su za pet radnih dana skupili otprilike sredstva za pola jedne ekskurzije.

Bojenje kose

- Cilj nam je da prikupimo novac za najmanje dvije ekskurzije, a jedna košta 550 KM. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama uspjeti u našem naumu, cijene su minimalne, šišanje je tri marke, a bojenje kose i izrada svečanih frizura pet KM – rekla je Grgić. 

Tretmani utorkom i četvrtkom 

Termini su, kako nam je rekla profesorica, utorkom i četvrtkom od osam do 12 i od 14 do 18.30 sati. Tako masaža u kozmetičkim salonima košta minimalno 50 KM, dok je u školskim prostorijama 25 KM, klasični tretmani lica su 20 KM. Napomenula je da se sve odvija u saradnji i pod nadzorom stručnog osoblja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.