RAZGOVOR

Vuković: Uskoro gradnja policijske stanice na Trebeviću

Na stadionu na Palama bit će napravljena atletska staza

Vuković: Kredit od 5.300.000 KM za sve kapitalne projekte

Piše: N. GAZIVODA

27.3.2019

Gradnja atletske staze na Palama, policijske stanice na Trebeviću, saobraćajne infrastrukture... samo su neki od projekata koje je najavio gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković. Kako bi se svi projekti uspješno realizirali, Vuković je za “Avaz” kazao da su se kreditno zadužili za 5.300.000 KM.  

Šest općina

- Planirani su kapitalni projekti za svih šest općina. Na Sokocu će biti izgrađena saobraćajna infrastruktura, na stadionu na Palama bit će napravljena atletska staza. Osim policijske stanice na Trebeviću, u Istočnoj Ilidži pružit ćemo podršku u gradnji zgrade Gimnazije, dok će se u Trnovu sanirati deponija... – kazao je Vuković.

Istaknuo je da je veliki iskorak napravljen kad je riječ o promociji turizma, zbog čega je Jahorina ponovo u centru pažnje domaćih skijaša, ali i onih iz regiona.

- Osim zimske, cilj nam je poboljšati i ljetnu ponudu. Potrebno je da se izgradi najduži bob na šinama ili rolerkoster te da se oko jezera na vrhu planine postave brojni sadržaji. Namjeravamo graditi i sportske terene za sportski turizam – rekao je Vuković.

Gradonačelnik je dodao da je turizam razvojna šansa te da su, osim Jahorine, važni i Ravna planina, kao i Trebević, na kojem je do sada urađeno mnogo posla.

Poslovni objekti

- Područje grada posebno je u prethodnom periodu urbanizirano u dvije općine, u Istočnom Novom Sarajevu i Palama, gdje je urađeno mnogo na infrastrukturi. Izgrađeni su brojni stambeno-poslovni objekti i kompleksi – kazao je Vuković.

Lijepa slika iz BiH

Vuković ističe da je u promociji turističkih potencijala posebno značajna bila uspješna organizacija Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF).

- Zahvaljujući ovoj manifestacij,i lijepa slika otišla je iz BiH, a pokazali smo kako smo sposobni za velike stvari. Ponosni smo što smo, zajedno s Gradom Sarajevom, bili domaćin najvećeg događaja nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. – rekao je Vuković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.