SARAJEVO

Građani iz ulice Sutjeska ogorčeni: Nemaju kuda prolaziti od nepropisno parkiranih vozila

Svakodnevno možete vidjeti majke sa djecom, učenike, invalidne osobe, starije osobe koji se moraju kretati saobraćajnom trakom

Automobili parkirani na trotoaru. Čitaoc Avaz.ba

Avaz.ba

26.4.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Dok traje akcija čišćenja grada od smeća, možda bi se javna kantonalna preduzeća mogla pozabaviti i čišćenjem nepropisno parkiranih automobila koji prave problem pješacima i stanarima u ulici Sutjeska u centru Sarajeva (ali i drugim ulicama).

Ogorčeni čitaoci preko portala Avaz.ba uputili su apel nadležnima da pokušaju riješiti ovaj evidentan problem.

- Ovom prilikom Vam se obraćamo nakon niza pokušaja da odgovarajuće službe zamolimo da pokušaju riješiti evidentan svakodnevni problem koji imaju građani zbog nemogućnosti korištenja trotoara u ulici Sutjeska, općina Centar. Nadamo se da će te pomoći da se ukaže na taj problem i konačno probude nadležne službe da to reguliraju.

Kontakitrali smo niz puta policiju, ali oni ili ne žele ili neće da to riješe. iako navode da imaju taj dio pokriven kamerama nikad još nisu poslali patrolu da riješi taj problem. 

Svakodnevno možete vidjeti majke sa djecom, učenike, invalidne osobe, starije osobe koji se moraju kretati saobraćajnom trakom.

Zamislite osobu u invalidnim kolicima koja se pokušava kretati trotoarom. Primorana je da se kreće saobraćajnom trakom, a u susret joj idu automobili. I sve se to dešava u strogom centru grada.

U tom dijelu postoje dvije trake kojom se kreću i autobusi gradskog saobraćaja i samo je pitanje vremena kada će se desiti nesreća. Nadamo se da će se tada policijska patrola se pojaviti i uvidjeti problem na koji ukazujemo već duži period.

Da ne bi bilo da izmišljamo šaljemo Vam slike - piše u apelu nezadovoljnih građana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.