PRAZNICI

Enes ef. Ljevaković: Bajram podijeliti s komšijama svih vjera

Ne dozvolimo da nas naši dunjalučki prohtjevi udalje od vječnosti koja dolazi poslije smrti

Piše: A. Š.

4.6.2019

Stotine vjernika na bajram-namazu u Carevoj džamiji. A. Šahinović

Bajramska centralna svečanost Muftijstva sarajevskog održana je u Sultan Fatihovoj džamiji, u narodu poznatijoj kao Careva. Džamija je bila prepuna, pa je veliki broj vjernika Bajram-namaz klanjao u haremu.

Hutbu je predvodio muftija sarajevski Enes ef. Ljevaković, koji je vjernicima savjetovao da bajramske radosti provedu u duhu islama.

- Bajram trebamo podijeliti s našim komšija, bez obzira koje su vjere. Neka naše bajramske radosti budu u duhu islama. Ne dozvolimo da nas naši dunjalučki prohtjevi udalje od vječnosti koja dolazi poslije smrti. Na ove blagdanske dane prisjetimo se i naših šehida koji su dali život braneći domovinu - kazao je, između ostalog, efendija Ljevaković.

Također, kazao je da se moramo suočiti s mnogobrojnim problemima s kojima se naše društvo svakodnevno susreće.

- Mito, korupcija, raseljavanje stanovništva, migrantske krize, bijela kuga... sve su to problemi s kojima se moramo suočiti i pokušati ih riješiti na najbolji mogući način - poručio je ef. Ljevaković.

Nakon klanjanja Bajram-namaza vjernici su s radošću u srcima jedni drugima čestitali Bajram, nakon čega je uslijedio prigodan muhabet u obližnjim aščinicama.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.