SARAJEVO Vlada KS spremna realizirati i riješiti njihove probleme

Odgovor Vlade na zahtjeve roditelja djece sa poteškoćama u razvoju i invaliditetom KS

U dopisu je navedeno da su otkazali proteste u posljednji čas

A. KADRIĆ
19.07.2019 17:59

Vlada KS spremna realizirati i riješiti njihove problem

Foto: Arhiv

Nakon što je grupa roditelja djece sa poteškoćama u razvoju i invaliditetom KS u ponedjeljak uputila Vladi listu zahtjeva, poduzete su aktivnosti na unapređenju dobrog dijela problema s kojima se susreću ova djeca.

U dopisu je navedeno da su otkazali proteste u posljednji čas u nadi da je Vlada Kantona Sarajevo spremna realizirati i riješiti njihove probleme, odnosno zahtjeve.

- Vlada KS već radi na unapređenju dobrog dijela problema s kojima se susreću ova djeca tako da odgovore na zahtjeve koje dostavljamo u nastavku smatramo prvim korakom u kontinuiranom dijalogu. Nadamo se zajedničkom radu Vlade i roditelja na rješavanju ključnih izazova s kojima se djeca suočavaju. Vlada je započela detaljno razmatranje svih problematičnih tačaka navedenih u zahtjevima roditelja. Ovom prilikom upućujemo poziv na delegiranje predstavnika koji su u mogućnosti da učestvuju u kontinuiranom dijalogu sa Vladom. Vjerujemo da će zajedničkim radom stručnih lica iz službi Vlade KS i roditelja biti pronađena adekvatna i održiva rješenja koja idu u pravcu zadovoljavanja stvarnih potreba djece i roditelja - poručeno je iz Vlade KS. 

Nadalje, početkom septembra 2019. godine planirano je održavanje tematske sjednice Skupštine Kantona Sarajevo na temu obrazovanja, odnosno reforme obrazovanja, u sklopu čega će se obraditi i tema inkluzija obrazovanja. Roditelji i struka će svakako imati mogućnost da daju svoj doprinos za samu sjednicu.

Komentari

NA VRH