SARAJEVO

U avgustu će početi druga faza obnove Muzičke akademije

Vlada Švedske za drugu fazu radova izdvaja 420.000 KM, a UNDP će realizirati radove

Uskoro završetak prve faze rekonstrukcije zgrade Muzičke akademije. Agencije

Piše: D. B.

2.8.2019

Nakon završetka prve faze rekonstrukcije zgrade Muzičke akademije u Sarajevu, tokom sljedeće sedmice bit će otvoren javni poziv za izbor novih izvođača radova na drugoj fazi, koju provodi UNDP u Bosni i Hercegovini. 

Planira se da izvođač bude izabran do kraja avgusta, kad bi, ujedno, trebala započeti i druga faza. Realizator projekta, koji košta 560.000 maraka, je Općina Stari Grad. 

- Na objektu se trenutno izvode završni radovi prve faze energetske obnove dijela fasade, za čije je izvođenje Općina Stari Grad izdvojila 50.000 KM, Grad Sarajevo, također, 50.000 KM i Federalno ministarstvo kulture i sporta. Inače, Služba za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica ranije je aplicirala ovim projektom kod navedenog ministarstva, koje je za njega odobrilo 47.000 KM. Služba je nakon toga projektom aplicirala i kod ostalih potencijalnih donatora kako bi se osigurala nedostajuća sredstva - navode iz Općine. 

Drugu fazu radova finansirat će Vlada Švedske kroz UNDP projekt „Zeleni ekonomski razvoj“. Ovaj projekt se realizira putem Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Radit će se obnova preostale fasade, zamjena stolarije, obnova krova i gradnja novog sistema grijanja. Vlada Švedske za drugu fazu radova izdvaja 420.000 KM, a UNDP će realizirati radove.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.