SARAJEVO

Počelo popločavanje najvećeg trga: Postavljaju se granitne ploče debljine 10 centimetara

Tokom cijele godine na trgu će se održavati različiti sadržaji kulturno-zabavnog karaktera

Na sredini trga nalazit će se grb općine Stari Grad. Općina Stari Grad

Piše: A. Č. / Avaz.ba

25.10.2019

Počelo je popločavanje multifunkcionalnog trga prekoputa sarajevske Vijećnice, iznad podzemne garaže koju gradi Općina Stari Grad. Bit će to površinski najveći trg u Kantonu Sarajevo, koji će imati višestruku namjenu i prostirat će se na 2.500 kvadratnih metara. 

Tokom cijele godine na trgu će se održavati različiti sadržaji kulturno-zabavnog karaktera, a plato će sadržavati i binu koja će biti montažno-demontažnog karaktera i koristit će se po potrebi.

- S obzirom na lokaciju na kojoj se ovaj trg nalazi, u najužoj jezgri starog grada i u blizini najznačajnijih kulturno-historijskih spomenika i turističkih atrakcija, nesumnjivo je da će veoma brzo postati jedno od najatraktivnijih mjesta za održavanje festivala, koncerata, javnih događaja... Trg se popločava granitnim pločama debljine 10 centimetara, a na sredini trga nalazit će se grb općine Stari Grad, investitora ovog velikog projekta. Osim toga, trg će sadržavati i dječije igralište s gumenom podlogom i spravama za djecu, te ukrasne biljke i drveće. Oko platoa uređuje se saobraćajnica s ivičnjacima - saopćeno je iz Općine.

Ispod platoa su dvije etaže podzemne garaže sa 155 parking mjesta. Trenutno se radi na postavljanju instalacija, a kako je ranije najavljeno, ova garaža imat će i najmoderniji elektropunjač za vozila.

Projekt izgradnje podzemne garaže i multifunkcionalnog trga bit će završen do kraja ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.