SARAJEVO

Projekt učenika Srednje ekonomske škole: Organiziraju vannastavne aktivnosti mimo školskih klupa

S obzirom na to da su se u većini škola skoro ugasile sekcije zbog nemogućnosti da se nađe prostor za ove sadržaje, mi smo pokrenuli i realizirali ove aktivnosti u večernjim satima ili vikendom, rekla je Begović

Piše: Z. Karić / Avaz.ba

2.3.2020

Planiraju pokrenuti i druge aktivnosti - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Učenici Srednje ekonomske škole u Sarajevu pokrenuli su ove školske godine projekt pod nazivom "U zdravom tijelu zdrav duh", tj. vannastavne aktivnosti mimo školskih klupa.

- S obzirom na to da su se u većini škola skoro ugasile sekcije zbog nemogućnosti da se nađe prostor za ove sadržaje, mi smo pokrenuli i realizirali ove aktivnosti u večernjim satima ili vikendom. Radi se o streljaštvu, streličarstvu, planinarenju, prikupljanju pomoći migrantima u vidu odjeće i obuće, čišćenju parkovskih površina, aktivaciji u Mrežu mladih općine Novo Sarajevo i drugim sadržajima – kazala je učenici ove škole Amina Begović, članica "Civitasa".

U narednom periodu, dodaje, planiraju pokrenuti i druge aktivnosti, kao što su ples, jahanje i bratimljenje sa jednom školom u Turskoj. Za sve ove aktivnosti koje bi se provodile i u narednom periodu, planiraju formirati i udruženje mladih "Ekonomist", koje bi bilo nosilac aktivnosti ovih i sličnih sadržaja.

- Ovo udruženje činit će bivši i sadašnji učenici Srednje ekonomske škole od 15 do 35 godina. Započeli smo ovih dana i opremanje učeničke sobe, koja će služiti za radionice koje će realizirati isključivo naši đaci radi pružanja uzajamne pomoći u rješavanju svakodnevnih problema s kojim se naši učenici susreću – rekla je Begović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.