PRATI SE STANJE Četvrta vanredna sjednica Vlade KS

Nema potvrđenih slučajeva koronavirusa u Kantonu Sarajevo

Epidemiološka situacija zadovoljavajuća

Avaz.ba
14.03.2020 13:22

Četvrta vanredna sjednica Vlade KS

Foto: Vlada KS

Epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo je i dalje zadovoljavajuća i nema potvrđenih slučajeva oboljelih od koronavirusaVlada Kantona Sarajevo, zajedno sa Kriznim štabom Ministarstva zdravstva KS, kontinuirano prati sva dešavanja i povodom ovog redovno održava sjednice.

Na današnjoj četvrtoj vanrednoj sjednici Vlade KS zaključeno je da će sva resorna ministarstva, kao i do sada, poduzimati sve aktivnosti vezane za trenutnu aktuelnu situaciju u vezi s koronavirusom.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je od četvrtka, 12. marta 2020. godine, organiziralo online nastavu u osnovnim i srednjim školama, a od ponedjeljka, 16. marta 2020. godine, obustavlja se rad vrtića u periodu od najmanje 15 dana, te produženih boravaka u školama do 25. marta.

  • Četvrta vanredna sjednica Vlade KS
    Četvrta vanredna sjednica Vlade KS Foto: Vlada KS

Također, Krizni štab Ministarstva zdravstva podsjeća da je i dalje na snazi obustavljanje i održavanja kulturnih, sportskih događaja i treninga za djecu i mlade u KS.

Vlada Kantona Sarajevo i Krizni štab, s obzirom na aktuelnu situaciju, apeliraju na sve građane, posebno na stariju populaciju, da smanje kretanje na minimum i izbjegavaju okupljanja, naročito u ovom periodu kad je povećan broj oboljelih od sezonske gripe i respiratornih oboljenja.  

NA VRH