SARAJEVO

Selimović: Počela mjera prinudne samoizolacije

O posljednja 24 sata policija izvršila nekoliko stotina kontrola po više osnova

Selimović: U posljednjih 20 dana više od 20.000 kontorla po osnovu narebi. Printscreen

Piše: A. Č. / Avaz.ba

7.4.2020

Komesar policije MUP-a Kantona Sarajevo Nusret Selimović rekao je da su u posljednja 24 sata izvršili nekoliko stotina kontrola po više osnova.

- Zbog kretanje u vrijeme policijskog sata izdato je 20 prekršajnih naloga, također, izdato je 20 prekršajnih naloga osobama koje nisu nosile zaštitnu masku, ali i protiv tri maloljetnika koja nisu poštovala zabranu kretanja - rekao je Selimović.

Napomenuo je da je u proteklom periodu policija izvršila 20.000 kontorla po osnovu narebi.

Jedna osoba prinudno izolovana

- To je goroman posalo, ali niko ne treba sumnjati u policiju. Oni na najkavlitetniji i najefikasniji način sve naredbe sprovode u djelo. Uspjeli smo zaokružiti proceduru koja se tiče prekršitelja samoizolacije koji predstavljaju ogroman rizik za velik broj građana. Jednog od takvih, koji se nije pridržavao mjera izolacije, jučer je uz pratnju policije, u vozilu hitne pomoći odveden u studentski dom na Bjelavama i prinudno izolovan - rekao je Selimović.

Sve osobe koje budu kršile mjere, bit će poduzeta mjera prinudne samoizolacije, rekao je Selimović.

Značajne mjere zaštite

Rekao je i da se trenutno u Studentskom domu Bjelave nalazi 86 građana u karantinu koji su doputovali u BiH iz Švedske, Francuske i Italije.

U proteklom periodu poduzeli su značajne mjere kako bi zaštitili policiju jer su svjesni opasnosti koornavirusa

- Poduzeli smo sve preventivne mjere, podijeljena je oprema, od rukavica i maski, do dezinfekcionih sredsatava, redovno se dezinfikuju automobili, ali i prostorije gdje službenici rade. Uzimajući u obzir cjelokupnu situaciju, možemo biti zadovoljni da je samo šest policijskih službenika u samoizolaciji - rekao je Selimović

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.