SARAJEVO U naredna tri dana

Hadžiabdić: Policija će biti na svim ulicama, trgovima i svim izletištima

Zbog nepoštivanja mjere socijalne distance te nenošenja zaštitne maske, policija u protekla 24 sata sankcionirala 53 osobe

Avaz.ba

Mirza Hadžiabdić

Foto: Avaz


Policija Kantona Sarajevo vršit će u naredna tri dana pojačane provjere s obzirom na to da je na snazi stanje prirodne nesreće, a da nam predstoje prvomajski praznici. 

Iz MUP-a KS podsjetili su na zabrane kretanja starijima od 65 (osim ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 13 sati) i mlađima od 18 (osim utorkom, četvrtkom i subotom od 14 do 20 sati).

 - Usljed predstojećih prvomajskih praznika, zabranjeno je okupljanje više od pet osoba na jednom mjestu. Također, zabranjeno je kretanje u periodu između 22 i 5 sati u dane 1., 2. i 3. maja. S tim u vezi, policijski službenici MUP-a KS poduzet će pojačane aktivnosti na kontroli poštivanja svih naredbi nadležnih organa i institucija kako bismo doprinijeli sprečavanju širenja koronavirusa - rekao je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS. 

  • Policija će biti i na izletištima

    Policija će biti i na izletištima

    Foto: Avaz


On je pojasnio da će policijske aktivnosti u naredna tri dana biti pojačane na ulicama i putevima, trgovima i izletištima. 

- Apeliramo ovom prilikom na sve građane da se u potpunosti pridržavaju naloženih mjera, kao i uputa policije na samom terenu - rekao je Hadžiabdić. 

Zbog nepoštivanja mjere socijalne distance te nenošenja zaštitne maske, policija KS sankcionirala je u protekla 24 sata 53 osobe, dok su četiri osobe prekršile mjeru izolacije. Jedna osoba je pronađena i smještena u prinudnu izolaciju. 

NA VRH

Podijeli članak na