KANTON SARAJEVO

Edin Abdurahmanović imenovan za direktora „Parka“

U Upravi i Goran Mačkić i Adnan Čustović

Avaz.ba

7.8.2020

Abdurahmanović, Mačkić i Čustović. Avaz

Edin Abdurahmanović, Goran Mačkić i Adnan Čustović novoimenovana su Uprava, koja će, kako je odlučio Nadzorni odbor, rukovodit sarajevskim preduzećem „Park“ iduće četiri godine.

Na poziciju direktora Abdurahmanovića je Nadzorni odbor imenovao na 10. sjednici, na kojoj je također Mačkića imenovao za izvršnog direktora za održavanje javnih zelenih površina, a Čustovića za izvršnog direktora za proizvodnju, inženjering i kapitalne investicije.

Abdurahmanović svoj dosadašnji gotovo dvadesetogodišnji poslovni angažman i radno iskustvo stekao je u realnom sektoru i vlastitim biznisima. Od juna prošle godine do sada u preduzeću „Park“ obavljao je poziciju vršioca dužnosti direktora.

Rukovodi Sektorom

Mačkić je također decenijsko radno iskustva stekao u realnom sektoru, ali i preduzećima u državnom vlasništvu. Od novembra prošle godine rukovodi „Parkovim“ Sektorom zaduženim za održavanje javnih zelenih površina kao vršilac dužnosti.

Čustović najduži period svog dosadašnjeg radnog iskustva također ima u realnom sektoru, a bio je zaposlen i u privrednim subjektima koja se bave proizvodnjom i investicijama. Kao vršilac dužnosti od septembra prošle godine u preduzeću „Park“ rukovodi Sektorom za proizvodnju, inženjering i kapitalne investicije na čije čelo je sada imenovan.

Imenovanjem direktora i izvršnih direktora nakon više od godinu formirana je i uprava preduzeća „Park“, kojoj je upravo povjeren četverogodišnji mandat i rukovodstvo.

Tročlana uprava

Kako je istakao direktor Abdurahmanović povodom imenovanja, realizacija određenih ideja i projekata koje je u toku vršenja dužnosti direktora i izvršnih direktora u Parku, tokom druge polovine prošle godine, započela ova tročlana uprava uspješno je izvršena. 

Najznačajnije je ipak da je u tom periodu riješen gorući problem vezan za blokadu računa preduzeća izazvan tužbom devet radnika u iznosu od 1.280.000 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.