ZASTUPNIČKA PITANJA

Dević: Hoće li Delić biti "lutak na kanafi" Konakoviću kao što je to Forto bio

Ne spominjete da ste uhljebili 800-900 ljudi, rekao Dević

Dević: Šarena laža. Printscreen

Piše: A. Čengić

5.1.2021

Na online sjednici Skupštine KS zastupnik Mahir Dević (SDA) postavio je pitanja novoj Vladi KS. Na početku govora istakao je da je razočaran načinom na koji je Forto, kako je rekao, "ponovo ministar u pokušaju", predstavio svoj ekspoze.

- Ulazimo u jednu pravnu situaciju. Da li ste svjesni kako ćete riješiti pitanja presuda Ustavnog suda i na koji način to planirate riješiti jer pretpostavljamo da će Ustavni sud presuditi u našu korist - pitao je Dević.

Dotakao se i novog ministra privrede Adnana Delića.

- Pošto ste rekli da će ministar privrede brinuti o 900 krava, mislio sam da ćete reći da će se brinuti o 900 privrednih subjekata. Ja nisam dobio njegovu biografiju. Ne znam ima li ikakvog iskustva. Da li će on sebi dozvoliti da bude "lutak na kanafi" Konakoviću kao što je to Forto dozvolio. Ja ne vidi ovdje ekspertsku vladu. Spominjete zakon o stranačkom zapošljavanju. Je li i ovo neka "šarena laža" kao zakon o prijavi imovine. Ne spominjete da ste uhljebili 800-900 ljudi. Čini mi se sa ste vladu sastavili od nezaposlenih i uhljeba. Ne vidim nikakve eksperte - rekao je Dević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.