SARAJEVO

Egipatski ambasador u BiH posjetio Opću bolnicu

Dogovorena mogućnost usavršavanja mladih ljekara iz Opće bolnice u najboljim egipatskim bolnicama

Ambasador Egipta u BiH Jaser Sorur u posjetio Opću bolnicu. Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš"

N. Aj.

10.2.2021

Ambasador Arapske Republike Egipat u Bosni i Hercegovini NJ. E. Jaser Sorur (Yasser Sorour) posjetio je danas Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, gdje ga je primio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, vršilac dužnosti direktora, sa saradnicima.

- Uz zahvalnost za ovu posjetu, prof. Gavrankapetanović je upoznao egipatskog ambasadora sa radom Opće bolnice, a naročito sa organizacijom posla i brige za pacijente tokom pandemije koronavirusa - saopćeno je iz Opće bolnice. 

NJ. E. Jaser Sorur, na sastanku je predložio dugoročnu saradnju u oblastima zdravstvene edukacije i praktičnog rada i to na čuvenom Al-Azhar Univerzitetu te u dvjema najvećim Univerzitetskim bolnicama u Egiptu Al Kasir Eleing i Al Mansura.

Ismet Gavrankapetanović i Nj. E. Jaser Sorur. Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš"

Kako su kazali iz ove medicinske ustanove, dogovorena je mogućnost usavršavanja mladih ljekara iz Opće bolnice u najboljim egipatskim bolnicama za discipline poput infektologije, anesteziologije, onkologije, hirurgije, otorinolaringologije, oftalmologije, ortopedije, traumatologije te ginekologije i pedijatrije.

- Osim toga je najavljeno da će vrhunski egipatski ljekari dva puta godišnje dolaziti u Opću bolnicu gdje će sa sarajevskim kolegama razmijenjivati znanja i iskustva iz više medicinskih disciplina. Egipatski ambasador je najavio za naredni period i donaciju medicinske opreme za Opću bolnicu - kazali su iz Opće bolnice.

Današnjem sastanku s egipatskim ambasadorom, osim direktora Gavrankapetanovića, prisustvovali su prim. dr. Marina Juroš-Zovko, pomoćnica direktora za medicinske poslove i prim. dr. Ednan Drljević, šef Infektivnog odjeljenja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.