RJEŠAVANJE PROBLEMA

Hoće li Sebija doći na razgovor kod ministra Vranića?

Nakon poziva sa KCUS-a, oglasio se i ministar Vranić, te je kazao da je on prvi uputio poziv i da očekuje da će se sastanak u tom terminu održati u njegovom kabinetu

Hoće li doći do zajedničkog sastanka u 9:00 sati?. Ilustracija

Piše: A. K.

5.4.2021

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić pozvao je na hitni sastanak danas u 9:00 sati generalnu direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, šeficu klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Amelu Katicu Mulalić, šefa službe za održavanje medicinskih uređaja Jasmina Vražalicu i predstavnike stručnog kolegija klinike za anesteziju i reanimaciju. Tema sastanka su uslovi rada i načina tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

- Duboko sam zabrinut zbog medijskih natpisa, ali i direktno dostavljenih informacija kojima svi svjedočimo posljednjih dana. Ohrabrujem sve zdravstvene radnike, ukoliko imaju bilo kakva saznanja o postupanjima izvan standarda liječničke struke da nadležnim institucijama ili meni lično prijave takva saznanja. Istovremeno, garantujem da ću ja, kao i cijela Vlada Kantona Sarajevo, zaštititi u cijelosti pojedince koji podnesu prijavu od bilo kojeg oblika odmazde ili štetnih posljedica, a koje bi im takva svjedočenja mogla uzrokovati, uključujući pravo na rad u struci - rekao je Vranić.

Nakon zasjedanja Kriznog štaba KCUS-a, ova ustanova je uputila poziv ministru zdravstva Kantona Sarajevu Harisu Vraniću da danas u 9:00 sati dođe na sastanak u KCUS sa anesteziolozima, ali i ostalim uposlenicima koji rade na liječenju pacijenata zaraženih koronavirusom.

Nakon poziva sa KCUS-a, oglasio se i ministar Vranić, te je kazao da je on prvi uputio poziv i da očekuje da će se sastanak u tom terminu održati u njegovom kabinetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.