INICIJATIVE

Vogošćani traže veću zašitu i prisustvo policije zbog migrantske krize

Građani su uznemireni, tvrdi zastupnica Hasagić

A. Nalo

Nedostaje policajaca

Foto: Avaz


  • Faksimil odgovara policijskog komesara Nusreta Selimovića

    Faksimil odgovara policijskog komesara Nusreta Selimovića

    Foto: Avaz


Preventivno djelovanje

To je obrazložila činjenicom da je u proteklom periodu na području Općine Vogošća došlo do događaja koji su u značajnoj mjeri uznemirili građane. Smatra da Uprava policije MUP Kantona Sarajevo treba djelovati preventivno i alocirati veći broj policijskih službenika na područje Vogošće.

- Iako nismo općina koja ulazi u sastav Grada Sarajeva, smatram da zaslužujemo jednak ako ne i veći nivo zaštite s obzirom na težinu migrantske krize koju zajedno sa ostalim prigratskim općinama dijelimo – kazala je Hasagić.

Prema riječima policijskog komesara Nusreta Selimovića u Upravi policije MUP-a KS trenutno je upražnjeno 363 radnih mjesta policijskih službenika.

Veliki problem

To predstavlja veliki problem za nesmetano funkcionisanje ove Uprave, obzirom na to da su sve organizacione jedinice uključujući i one koje pokrivaju područje općine Vogošća, pogođene su problemom podkapacitiranosti.

- U ovom trenutku nije moguće institutom otkomande obezbijediti dodatni broj policijskih službenika. Trenutno se provodi procedura prijema novih službenika u početnom činu policajac — 200 izvršilaca, čijim prijemom će se omogućiti popunjavanje upražnjenih radnih mjesta – istakao je Selimović.

NA VRH

Podijeli članak na