NOVI GRAD

U ulici Adema Buča završene rekonstrukcija saobraćajnice

Ministar Šteta i direktor Direkcije Kovač obišli ulicu

Piše: A. Ovčina

17.8.2021

Završena rekonstrukcija saobraćajnice. VLADA KANTONA SARAJEVO

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač danas su obišli ulicu Adema Buča u kojoj se radila rekonstrukcija saobraćajnice, a koji su dva mjeseca prije roka završeni.

Od ulice Smaje Šikala do ulaza u deponiju Smiljevići izvođeni su radovi.

Kako je kazao Kovač, dužina rekonstruirane saobraćajnice je 950 metara. Dodao je da je cesta proširena, te je širina saobraćajnih traka tri metra.

Ministar Šteta je naveo da je ova saobraćajnica od interesa za Kanton i da mu posebno zadovoljstvo predstavlja sigurnost koju će pješaci i vozači imati koristeći ovu saobraćajnicu.

- Obnovljen je trotoar širine 1,6 metara, postavljene su zaštitne ograde, a što je na ovakvim saobraćajnicama od izuzetne važnosti za sigurnost svih koji ih koriste. Mještani naselja su konačno dobili i autobusko stajalište, jer ga do sada nisu imali, a koje će im, kako kažu, uveliko olakšati svakodnevnicu – rekao je Šteta.

Kako su saopćili iz Vlade KS, vrijednost ovog projekta iznosi 1.272.878 KM. Rekonstrukcijom je urađena i kompletna oborinska kanalizacija sa priključcima, te su izrađeni potporni zidovi sa potrebnim drenažama.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.