AVAZOVA ANKETA

Pitali smo Sarajlije šta misle o najavljenim restriktivnim mjerama za nevakcinisane

Oni ovim putem na neki način prisiljavaju ljude da se vakcinišu, kazao Hrković

Piše: A. Saračević

23.8.2021

Građani Sarajeva o razmatranju novih mjera. A. Saračević

Novo saopćenje Kriznog štaba FBiH o razmatranju zabrane ulaska u javne objekte ponovo izazvalo je ogorčenje kod Sarajlija.

Većina smatra da trebaju imati pravo na izbor i da je ovakav prijedlog diskriminatoran, no ima i onih koji su uvjereni da se samo vakcinisanjem može pobijediti koronavirus.

Podsjetimo, Krizni štab je danas saopćio kako će u skladu sa epidemiološkom situacijom razmotriti  uvođenje mjera o zabrani ulaska u javne objekte bez potvrde o vakcinalnom statusu, negativnom PCR ili antigenskom testu ili potvrde o prebolovanom COVID-19.

Ekipa "Avaza" provjerila je šta građani Sarajeva misle o ovoj temi.

Riječ građana

Todosijević: Za ovu mjeru ne mogu ni reći da je u redu, ni da nije. A. Saračević

- Važno je da se vakcinišemo svi, kako bi zaštitili i sebe i ljude u našoj okolini. Za ovu mjeru ne mogu ni reći da je u redu, ni da nije. Tu se uništavaju ljudska prava, jer svako ima pravo da odluči da li želi da se vakciniše ili ne – rekla nam je Dragica Todosijević.

Hrković: Oni ovim putem na neki način prisiljavaju ljude da se vakcinišu. A. Saračević

- Kad je krenula priča o vakcinacijama, išla je i paralelno priča o sterilitetu koji izazivaju vakcine. Ukoliko se uvedu ove mjere, opet se neću vakcinisati. Ovo je na neki način diskriminacija, slobodna volja svakog čovjeka je da li će se vakcinisati, ili ne. Oni ovim putem na neki način prisiljavaju ljude da se vakcinišu - poručio je Mahir Hrković.

Mandžo: Treba da se uvede ovakva mjera. A. Saračević

- Treba da se uvede ovakva mjera. Ako mislimo dobro sebi i svima oko sebe, trebamo se vakcinisati – kazala je Jasna Mandžo.

Gavrić: Jako je teško biti pametan u ovoj situaciji. A. Saračević

- Jako je teško biti pametan u ovoj situaciji. Veliki svjetski stručnjaci ne mogu se snaći u ovom vrtlogu. Ne može niko dati tačan odgovor. Niko ne može narediti da vakcina bude obavezna, nema tu rješenja – rekao je Đuro Gavrić.

Muharemović: Ne želim da se vakcinišem. A. Saračević

- Prva ja ne želim da se vakcinišem, ako već dođe do takvih mjera izgleda da ću morati – Ifeta Muharemović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.