OPĆINA NOVO SARAJEVO

Mural sa likom Milene Mrazović otkriven na fasadi Elektrotehničke škole za energetiku

Mrazović je ujedno bila i spisateljica, kompozitorica, etnografkinja i antropologinja.

A. Na.

6.10.2021

Mural sa likom Milene Mrazović. Općina Novo Sarajevo

Mural sa likom Milene Mrazović, poznate umjetnice, prve novinarke i izdavačice u BiH otkriven je na fasadi Elektorotehničke škole za energetiku u Sarajevu. Mrazović je ujedno bila i spisateljica, kompozitorica, etnografkinja i antropologinja.


Nove generacije

Mural sa njenim likom upriličen je kao dio projekta „Žene na izborima u Bosni i Hercegovini, koji finansira Švedska i provodi UNDP. Projekat ima za cilj promoviranje aktivne uloge žena kroz podršku novoj generaciji sposobnih liderki iz svih sfera društvenog i ekonomskog života. Ovom prilikom, ukratko su predstavljene aktivnosti i značaj murala.

Ceremoniji otkrivanja murala prisustvovao je i načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović, kao i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i direktor Elektrotehničke škole za energetiku Fikret Radončić.

Ekonomski razvoj

Događaj je upriličen na dan posjete predsjedavajuće OSCE-a i švedske ministarke vanjskih poslova Ann Linde koja je i otkrila mural uz pomoć i podršku Sukhrob Khoshmukhamedova, zamjenika rezidentne predstavnice UNDP-a, Maše Durkalić predstavnice „Žene Bosne i Hercegovine“ i umjetnice Nataše Konjiević.

Elektrotehnička školu za energetiku je zajedničkim snagama Švedske, Kantona Sarajevo, Općine Novo Sarajevo i UNDP postala energetski efikasnija i učinkovitija, a sve zahvaljujući provođenju mjera u okviru projekta „Zeleni ekonomski razvoj“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.