SKANDALOZNO

Pogledajte video: Pusto gradilište na obnovi tramvajske pruge, hoće li rok biti probijen?

Ministar Adnan Šteta je 26. avgusta ove godine rekao da će prva faza radova od Nedžarića do Ilidže trajati 90 dana, stoga ostalo je nešto više od mjesec da se ispuni obećano

L. Memčić - A. Čengić

Obnova tramvajske pruge Nedžarići - Ilidža radi se puževim koracima. Skandalozno je to da na tramvajskoj pruzi, koja je izuzetno značajna za cijelo Sarajevo, nema radnika na terenu. 

Podsjetimo, ministar Adnan Šteta je 26. avgusta ove godine rekao da će prva faza radova od Nedžarića do Ilidže trajati 90 dana. Prema najavama Štete, za kompletan završetak ove faze radova ostalo je još nešto više od mjesec. 

Da li je ovdje u pitanju namjerno otezanje radova kako bi se ispred crvene vrpce pojedinci iz Vlade KS slikali, pred izbore sljedeće godine ili nešto drugo, ostaje da se vidi?

Do sada je urađena demontaža postojećeg kolosijeka u dužini od 4,8 kilometara ali oštećenja stubova nisu sanirana. Također, termin početka izvođenja radova najviše brine građane jer će prema svemu sudeći, po kiši i snijegu morati pješačiti obzirom da autobusi kao zamjensko prijevozno sredstvo nisu redovni. 

Reporteri "Avaza" danas su posjetili gradilište. 

U videoprilogu pogledajte šta su zabilježili. 

NA VRH

Podijeli članak na