KANTON SARAJEVO

Nezadovoljni sindikalisti najavljuju protest pred zgradom Vlade KS i generalni štrajk

Kantonalni odbor SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo održao danas sjednicu

S jednog od prethodnih protesta Sindikata. Avaz

Piše: A. Na.

19.11.2021

Kantonalni odbor SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo je na svojoj 4. vanrednoj sjednici održanoj danas donio Zaključak kojim se Skupštini povjereništva SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo predlaže održavanje vanredne sjednice istog dana ,a na kojoj će Skupština povjereništva donijeti:

Odluku o organizaciji i održavanju protestnog skupa ispred zgrade Vlade Kantona 30.11.2021. godine od 10 do 11 sati na kojem bi se zajedno sa predstavnicima SSVOONK BiH – KO KS, SSDSiNuODSSViJU u FBiH – Koordinacioni odbor Sarajevo, Sindikat policije KS, Sindikat UNSA i SSDSiN KS izrazilo nezadovoljstvo zbog odnosa Vlade Kantona Sarajevo po pitanju procedure, utvrđivanja visine i nepotpisivanja Sporazuma o osnovici za obračun plaća u 2022. godini u visini od 400 KM.



Obračun osnovice

Zaključak sa sjednice. Avaz

Zatim, Odluku o organizaciji i održavanju štrajk upozorenja 30.11.2021. godine od 13 do 13.30 sati tokom kojeg bi se zajedno sa predstavnicima SSVOONK BiH – KO KS, SSDSiNuODSSViJU u FBiH – Koordinacioni odbor Sarajevo, Sindikat policije KS, Sindikat UNSA i SSDSiN KS izrazilo nezadovoljstvo zbog odnosa Vlade Kantona Sarajevo po pitanju procedure, utvrđivanja visine i nepotpisivanja Sporazuma o osnovici za obračun plaća u 2022. godini u visini od 400 KM. 


Donošenje odluka

U toku dana će biti održana 3. vanredna elektronska sjednica Skupštini povjereništva SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo na kojoj se očekuje donošenje navedenih odluka, a od SSOOiO FBiH će biti zatraženo mišljenje o istim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.