AVAZ SAZNAJE

Ademir Spahić prijavio Adema Zalihića zbog prijetnje: Rekao mi je "Imat ćeš ti problem kad me vidiš"

Nazvao sam ga jer sam osjećao potrebu da mu kažem da će biti tužen, jesam mu prijetio, ali pravosudnim institucijama, kaže bivši direktor Hitne pomoći

Ema Maslo

Adem Zalihić, Ademir Spahić

Foto: Avaz


Koordinator za vakcinaciju u Kantonu Sarajevo i član Kriznog štaba KS Ademir Spahić prijavio je policiji prijetnje koje je dobio od bivšeg direktora Hitne pomoći KS Adema Zalihića, saznaje "Avaz".

- Zalihić mi je uputio prijetnju koju sam policiji prijavio. Zvao me jučer i kaže da sam ga spominjao. Pitao sam ga ima li neki problem s tim, a on mi je odgovorio: "Imat ćeš ti problem kad me vidiš", nakon čega je prekinuo vezu. Prijavio sam slučaj PS Novo Sarajevo – kazao je Spahić za „Avaz“.

Vidjet ćeš ti kad se vidimo na sudu

Kako je naveo, to je uobičajena praksa članova SDA, da prijete čupanjem grkljana i slično.

Kontaktirali smo i Zalihića, koji nam je rekao da nije tačno da mu je prijetio.

- To je nastavak laži i potpuna neistina. Gospodin Spahić će biti tužen jer je iznio gnusne laži. Tim povodom sam ga i nazvao, jer sam osjećao potrebu da mu kažem da će biti tužen. On je nastavio sa svojim lažima i rekao da sam mu prijetio. Jesam mu prijetio, naravno, sa Sudom BiH, odnosno pravosudnim institucijama. Mi prijetimo s pravom i pravdom, svi imamo pravo da tako kažemo - naveo je Zalihić.

Istakao je da je Spahiću rekao: „Vidjet ćeš ti kad se vidimo na sudu.“

Podsjetimo, nakon konferencije za medije ministra zdravstva KS Harisa Vranića, koji je govorio o dugogodišnjem razaranju zdravstvenog sistema u režiji SDA, reagirao je Spahić i podržao ministra, koji je govorio i o prošlom sazivu Kriznog štaba.

Morao zatrpavati Opću bolnicu pacijentima

- Mogu se iz Kriznog štaba pohvaliti kako u toku sjednice čuvena direktorica (Sebija Izetbegović, op.a.) nazove tadašnjeg člana štaba infektologa, doduše samo na papiru, pa izda takve upute do zavlada muk na sjednici. Može se pohvaliti tadašnji direktor Hitne pomoći da je morao zatrpavati Opću bolnicu ”Prim. dr. Abdulah Nakaš” pacijentima, a prema nalogu iste direktorice. Može se pohvaliti direktor Doma zdravlja KS kako je, bez ikakve odluke Vlade, Ministarstva, Upravnog odbora, uspio potrošiti 700.000 KM za rendgene koji su stajali u podrumu i koji su nasilu ubacivani u pojedine domove zdravlja – naveo je, između ostalog, Spahić u reakciji nakon Vranićeve pres-konferencije.

Više o temi Ademir Spahić

NA VRH

Podijeli članak na