UOČI PROTESTA

Tužilaštvo KS: Intenzivno radimo u predmetu Džene Gadžun, vještačenja su u toku

Tužiteljski tim koji je formiran zbog hitnog rada na predmetu vezanom za liječenje i smrt djevojčice, intenzivno i prioriretno postupa u predmetu

Zbog nerasvjetljene smrti djevojčice danas će biti održani protesti. Avaz

Piše: E. Ma.

18.2.2022

U Sarajevu će danas biti održani protesti zbog nerasvjetljene smrti djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja.

Organizatori protesta "Pravda za Dženu" pozvali su građane da im se danas u 14 sati pridruže ispred BBI Centra odakle će prošetati do Tužilaštva Kantona Sarajevo, gdje će predati svoje zahtjeve.

Iz Tužilaštva KS za portal "Avaza" kazali su kažu da tužiteljski tim koji je formiran zbog hitnog rada na predmetu vezanom za liječenje i smrt djevojčice, intenzivno i prioriretno postupa u predmetu.

- Do sada je poduzeto više radnji dokazivanja, izdate su naredbe za vještačenja koja su u toku. Daljnje radnje u postupku ovise o rezultatima vještačenja - rekla je za "Avaz" Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

Inače, zbog zaštite postupka, u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, Tužilaštvo KS u ovom momentu ne može davati više informacija.

Podsjetimo, djevojčica Džena djevojčice zadobila je teške komplikacije nakon rutinske operacije u privatnoj klinici u Sarajevu i preminula na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 14. novembra 2021. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.