SKUPŠTINA KS

Rasprava Devića i Mekića: Čija je matrica uhljebljavanje

Ako kažete da nije u pitanju stranačko zapošljavanje uoči izbora, onda javna rasprava od 90 dana neće biti problem, kaže Dević

Amel Mekić, Mahir Dević. Avaz

Piše: E. Ma.

16.5.2022

Tokom rasprave o Zakonu o komunalnoj policiji u Skupštini Kantona Sarajevo, Mahir Dević (SDA) tražio je da javna rasprava traje 90 dana, a ne 30 jer ima mnogo neuređenih pitanja.

On je naveo da ovo važno pitanje zaslužuje javnu raspravu od 90 dana, kako bi se stiglo razgovarati sa svim relevantnim faktorima.

- Ako kažete da nije u pitanju stranačko zapošljavanje uoči izbora, onda javna rasprava od 90 dana neće biti problem, a ako kažete da vam treba 30 dana, bez obzira što će taj zakon biti loš, neće biti funkcionalan, onda je vjerovatno u nekim stranačkim centralama u toku masovno zapošljavanje uoči izbora ili moderno, to ste vi iz NiP-a tako nazvali, a ja ću to iskoristiti - uhljebljavanje - naveo je Dević.

Reagirao je Amel Mekić (NiP) da je to matrica SDA.

- Naravno, a naročito onih koji su iz SDA prešli u NiP, a kao onda, predstavljaju se da nisu u SDA. Vi tu matricu, kolega Mektiću možda najbolje i znate jer ste promijenili već dvije-tri stranke pa ste vidjeli kako to ide - odgovorio je Dević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.