KAKVO JE STANJE

Amar Dovadžija: Konkurs za prijem studenata u domove Nedžarići i Bjelave je raspisan

Mi se sada pripremao da uradimo unutarnji dio i da ga stavimo na raspolaganje, rekao je Dovadžija

Dovadžija: Taj vanjski izgled je dobio novi sjaj. Facebook

Piše: A. Ovčina

21.6.2022

Studentski domovi na Bjelavama i u Nedžarićima pobrinuli se da studenti imaju osnovne uslove za život tokom svog studiranja u Sarajevu. Nedavno je okviru projekta ”Energijska efikasnost u javnim objektima Kantona Sarajevo” na prigodan način obilježen završetak radova na poboljšanju energijske efikasnosti u objektu Blok 1 Studentski dom Bjelave.


Kako je za portal „Avaza“ kazao direktor JU „Studentski centar“ Sarajevo Amar Dovadžija, studenti su u domovima do kada traje akademska godina, dakle do 15. jula. Istakao je da hrane za studente ima sasvim dovoljno, iako su povećane cijene namirnica, ali su kako kaže, uspjeli na vrijeme izmijeniti plan javnih nabavki.


Vanjski izgled objekta

- Za sve namirnice koje su poskupile i koje je bilo teško naći na tržištu uspjeli smo da riješimo i taj osnovni dio da zadovoljimo njihove potrebe – rekao je Dovadžija.

Naglasio je da nakon oko deset godina, doživjeli su da se renoviraju paviljoni, koji su kako kaže bili u najgorem stanju.

- Konačno su završili. Taj vanjski izgled je dobio novi sjaj. Mi se sada pripremamo da uradimo unutarnji dio i da ga stavimo na raspolaganje. S obzirom da, kada sam imenovan na poziciju direktora zatvorio sam ga zbog loših uslova. Sada se trenutno radi i sedmi paviljon. Radi se i objekat u Nedžarićima – tvrdi on.


Četvrti paviljon

Nada se da će se uspjeti dogovoriti da narednu godinu radi četvrti paviljon i kotlovnica i time bi kako kaže zaokružili te objekte koji se koriste.

Na pitanje o upisu studenata za stalni boravak u domovima kazao je da je konkurs već raspisan. 

- Mi smo 15. ovog mjeseca raspisali konkurs za javnu prijavu. Mi smo tu, radimo svaki dan. U avgustu radnici ishrane i ugostiteljstva idu na kolektivni godišnji odmor, ali svaki dan ima neko od uposlenika ko im može dati informacije – zaključio je Dovadžija za portal „Avaza“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.