RAZDOR U TROJCI

Srđan Mandić: NiP nas je prevario

Naše kolege iz lokalne organizcije Naroda i pravde trebaju sebi, svojim biračima i nama pogledati u oči

Mandić: Nisam naštetio koaliciji. Avaz

Avaz.ba

5.7.2022

Posljednju sjednicu Općinskog vijeća Centar obilježila su burna dešavanja koja su pokazala sva neslaganja unutar stranaka vladajuće trojke.

Srđan Mandić, načelnik Općine Centar pojasnio je šta se dešavalo i kakvi su odnosi unutar koalicije.

Svemu je prethodilo imenovanje Marijane Podrug-Arapović (Narod i pravda) za dopredsjedavajuću Opčinskog vijeća, a kadar Naše stranke, u kojoj je Mandić, nije dobio ovo mjesto iako je to bio koalicijski dogovor Naše stranke, NiP-a i SDP BiH.



Kandidatkinja Naše stranke za dopredsjedavajuću bila je Sara Arslanagić, no, umjesto nje, imenovana je Podrug-Arapović iz NiP. Za Mandića ovo je pokazatelj da odnosi unutar trojke na lokalnom nivou baš ne funkcioniraju i da se o ovome treba porazgovarati.

- Prevareni smo na taj dan - rekao je Mandić za N1.

Upitan je i postoji li mogućnost da Naša stranka bude prevarena nakon Općih izbora, a odgovorio je da je po tom pitanju miran.

- Znam da nisam povukao niti jedan potez tajno ili javno koji bi naštetio koaliciju. Ovi koji su to, naše kolege iz lokalne organizcije Naroda i pravde trebaju sebi, svojim biračima i nama pogledati u oči i reći. To je još svježe nismo se vidjeli - objasnio je Mandić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.