BUGOJNO

Uređenje besplatnog vježbališta vrijednog skoro 50.000 KM

Projekt se realizira u nekoliko faza, a u drugoj je predviđeno evidentiranje svih zainteresiranih za vježbanje koje će vodi licencirani treneri i profesori sporta

Nakon završetka zemljanih radova postavljeno 12 sprava

A. MANDŽIĆ

26.4.2019

U omladinskom parku u Bugojnu počela je realizacija projekta “Izazov zdravog življenja” (Fit Living Challenge) u sklopu kojeg je u toku izgradnja Street workout parka – Fitnes na otvorenom. Implementator projekta je Univerzalna škola sporta, a izvođač radova JP za stambeno-komunalne poslove i lokalne puteve Bugojno. Radovi bi trebali biti okončani do 15. novembra.

Edukativna predavanja

Projektom vrijednim 49.700 KM rukovodi BHRI tim (Bosnia and Herzegovina Resillience Initiative). Projekt će se realizirati po fazama. U toku je prva faza u okviru koje su završeni neki zemljani radovi, te postavljeno dvanaest vorkaut sprava.

Mustafica: Promoviranje zdravog načina života

- Drugom fazom predviđeno je evidentiranje svih zainteresiranih za korištenje besplatnih treninga u „street workoutu“, koje će voditi licencirani treneri i profesori sporta. Treća etapa predviđa edukativna predavanja i treninge eminentnih predavača iz oblasti fitnesa, dok završna faza podrazumijeva izvođenje tromjesečnih besplatnih treninga za sve polaznike u „workout“ disciplinama – kaže koordinator projekta, profesor zdravstvenog odgoja i sporta Sejdin Mustafica.

Naglašava kako je učešće u ovom projektu, koji promovira zdrav način života, otvoreno za sve građane Bugojna, bez obzira na spol, fizičku spremu, dob, religijsko, političko ili neko drugo opredjeljenje.

Besplatni rekviziti

Projekt je, naglašava, predvidio za sve učesnike besplatne majice, usluge trenera, bocu za vodu i druge neophodne rekvizite. U Univerzalnoj školi sporta očekuju da će ovaj vid zdravog bavljenja sportom naići na velik odziv stanovnika Bugojna.

Pozitivna priča

- Želimo oživjeti ovaj park. U planu je i izgradnja dječijeg igrališta na ovom lokalitetu, koje će se odlično ukomponirati u ovaj ambijent. Uz to, pozvao bih i sve mlade ljude koji imaju slične projekte da ih delegiraju i pristupe njihovoj realizaciji i tako naprave pozitivnu priču u svojoj lokalnoj zajednici – ističe Mustafica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.