Svoje proizvode predstavilo je oko šezdeset izlagača iz mnogih bh. gradova

U Donjem Vakufu otvoren 7. sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK

Zvanično je otvorio kantonalni premijer Tahir Lendo

Piše: Fena

Sajam je svojevrsna potvrda rada udruženja

Foto: Fena


Sedmi sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK danas je otvoren u sportskoj dvorani u Donjem Vakufu, u organizaciji Općeg udruženja obrtnika poslodavaca, koje već deset godina uspješno djeluje u tom gradu.

Svoje proizvode na ovoj sajamskoj manifestaciji, koja će za posjetioce biti otvorena do 16. novembra, predstavilo je oko šezdeset izlagača iz mnogih bh. gradova.

- Sajam je svojevrsna potvrda rada našeg udruženja i prilika za njegove izlagače da razmjene iskustva i dogovore, možda, neke nove poslove. Hvala svima koji su doprinijeli da se on održi - kazao je član Organizacionog odbora ovog sajma i sekretar spomenutog udruženja Ibrahim Ajanović.

U svom obraćanju prisutnima načelnik Donjeg Vakufa Huso Sušić kazao je da su „ovakve manifestacije veoma korisne za lokalnu zajednicu, u kojoj su stvari danas bolje u odnosu na ranije godine“.

- Situacija je puno povoljnija nego onda kada smo tek počeli održavati sajmove u našem gradu. Povećao se broj zaposlenih, otvaramo nove kapacitete, više je privrednika i to je jedan od razloga zbog kojih ovakve susrete planiramo organizirati i ubuduće - naglasio je.

Sedmi Sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK zvanično je otvorio kantonalni premijer Tahir Lendo istakavši kako se radi o događaju koji je Vlada tog kantona prepoznala kao nešto što treba podržati, jer doprinosi razvoju općine Donji Vakuf i cijelog SBK.

- Namjera Vlade SBK i resornih ministarstava je da podrži općinu Donji Vakuf na njenom perspektivnom putu i razvoju obrta, poduzetništva i turizma. Taj naš cilj se sve više ostvaruje tako da i učesnicima ovog sajma želimo da potpišu što više ugovora - istaknuo je.

Upriličena je i gastro izložba članica deset udruženja žena iz BiH, a događaj su nastupom uveličali Vokalno-instrumentalni sastav „Forte“, Omladinski hor Centra za kulturu, informiranje i sport, te mališani iz dječijeg vrtića.

Više o:

Donji Vakuf SBK
NA VRH