MANIFESTACIJA

Za humanost i predanost akcijama volonteri/učenici OŠ „Kiseljak 2“ osvojili drugo mjesto

Učestvovalo 200 učenika iz 40 osnovnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine

Učesnici manifestacije „Volontiranje je cool“. Z. Karić

Z.K.

6.12.2018

Volonteri/učenici iz 40 osnovnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine, njih 200, učestvovali su na manifestaciji „Volontiranje je cool“, a kojom se obilježava Međunarodni dan volontera. 

Manifestacija je bila takmičarskog tipa i održana je u hotela ''Hills'' na Ilidži. Organizator je bilo Udruženje CROA, a projekt su podržale i Misija OSCE-a u BiH i Fondacija za bibliotečku djelatnost. 

Učenici su tokom takmičenja imali priliku razmijeniti iskustva u prepoznavanju problema lokalnih zajednica u kojima žive, kao i da doprinesu njihovom rješavanju na način kako to oni najbolje mogu.

Na manifestaciji zatvaranja „Galerije volonterizma'' učestvovali su i učenici Osnovne škole „Kiseljak 2“ Zabrđe, u pratnji nastavnika Nedžada Babačića, jer je koordinatorica projekta bila odsutna iz opravdanih razloga.



Učenici su predstavili volonterski rad škole u lokalnoj zajednici i našem gradu. Za humanost i predanost akcijama škola je osvojila drugo mjesto. 

„Volontiranje je cool!“ je humani projekt, projekt kojim razvijamo kod učenika prave moralne vrijednosti bez predrasuda i stereotipa. Hvala učenicima, a i roditeljima što su podržali ovaj projekt – kazao je Bašić.

Koordinatori projekta ispred učenika OŠ „Kiseljak 2“ bili su Adisa Barić i nastavnik razredne nastave Fikret Boja.

Učesnici projekta OŠ „Kiseljak 2“ su: Ajnur Sajnica, Ajnur Karić, Ema Boja, Ajnur Murtić, Hana Bužo, Ermin Omeragić, Berin Huseinović, Ajna Huseinović, Minel Čolo, Muamera Hasić, Anisa Bašić, Sarah Basić, Ernad Hasić, Armen Sajnica, Erna Kećo, Ajla Murtić, Faris Mulagić, Vedad Boja, Ilma Karić, Sajra Rizvo, Orhan Jahić, Sarah Boja i Ensar Hasić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.