BLAGDANI

Ponoćnu misu predvodio fra Hrvoje Radić

Ponoćka u crkvi Svetog Ante Padovanskog. Avaz

Piše: Az. M.

25.12.2018

Misom ponoćkom, koja je održana u crkvi Sv. Ante Padovanskog u Bugojnu, katolici s područja bugojanske općine dočekali su najradosniji blagdan - Božić.

Čestit, miran i blagoslovljen Božić svima koji proslavljaju ovaj veliki hrišćanski praznik, poželio je bugojanski župnik fra Hrvoje Radić okupljenim vjernicima na ponoćnoj misi. Za ovaj veliki blagdan fra Radić je osvijetlio fenomen tišine u vjeri. 

- Tišina je potrebna čovjeku i preko nje osluškuje i propituje Božiji dolazak. On se nada, traži, a tišina je njemu biser, bez kojeg ne može zamisliti duhovni život. Ona je dar nutrine, kojega Bog daruje po svojoj blizini i ljubavi, kroz koju osluškujemo Božiji glas, kao savjest, te poziva da zastanemo, odmorimo od svojih životnih stresova i potražimo spokoj u božanskom sebedarju – poručio je fra Radić.

Fra Hrvoje Radić je na mjestu župnika crkve Sv. Ante Padovanskog od sredine ove godine, a zamijenio je fra Zorana Tadića koji je, nakon šestogodišnje službe u Bugojnu, otišao na novu dužnost u Austriju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.