ROSTOVO

Najuspješniji Vitežanin Dario Čerkez

Učestvovali takmičari iz BiH i Hrvatske

Prikazane atraktivne vožnje. A. Mandžić

A. Mandžić

5.10.2019

Na Rostovu je održano Otvoreno prvenstvo BiH u motokrosu. Takmičenje je organizirano u pet klasa: MX turist, MX–veteran, MX-85, MX- 1 i MX -2. Nastupili su takmičari iz Hrvatske i naše zemlje.

          

U MX-turist klasi sa dva prva mjesta iz dvije utrke trijumfirao je Ante Radić, član MCK „Cetina“. Drugo i treće mjestu osvojili su vozači MCK „Vitez“, Robert Stojak i Domagoj Vidović. U klasi MX-veteran pobijedio je Željko Pavlović iz MK „Maršal“. Drugoplasirani je bio Boško Rezo iz AMK „Uskoplje“, a treći Miroslav Milojević, član Miron Moto Derventa.

Proglašenje najboljih u kategoriji MX-1. Avaz

Sa dva prva mjesta u dvije utrke u klasi MX-85 najbolji je bio Ivano Vidak iz ECK „Team“ iz Travnika. Drugo i treće mjesto pripalo je Bartulu Saviću i jedinoj učesnici Jeleni Kundid, članovima MCK „Cetina“. Prvo mjesto u klasi MX-2 sa dvije pobjede u dvije utrke osvojio je Teo Vidak iz ECK „Team“ iz Travnika. Drugoplasirani je Sascha Gajić iz Miron moto „Derventa“, a treće mjesto pripalo je Davidu Vidoviću, članu MCK „Vitez“.

Dario Čerkez, član MCK „Vitez“, višegodišnji prvak naše zemlje, pobjednik je u najinteresantnijoj kategoriji MX-1. Drugo mjesto osvojio je Petar Kundid, a treće Frano Jelović iz MCK „Cetina“.

Ovom prilikom proglašeni su i najuspješniji klubovi. To su MCK „Vitez“, ECK „Team“ iz Travnika te AMK „Kreševo“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.