TRAVNIK

“Andrićevi dani” čuvaju sjećanje na nobelovca

Tokom mjeseca bilo je ponuđeno 37 sadržaja, od promocija, teatarskih ostvarenja do koncerata

Promoviran “Kulturni vodič – Travnik to je moj grad”. Avaz

M. Al.

12.11.2019

U sklopu kulturne manifestacije “Andrićevi dani”, na Kamernoj sceni Pozorišta Travnika promoviran je “Kulturni vodič - Travnik to je moj grad” autora Taika Ganića. Promotori su bili Fatima Maslić, direktorica Zavičajnog muzeja Travnik, Maja Đurić-Zahirović i Dženan Kos, direktor Gradske biblioteke.

Umjetničke slike

Na 139 stranica predstavljene su kulturne manifestacije i institucije u Travniku. Više od 50 manifestacija koje imaju kontinuitet tokom više godina, ilustrirano je fotografijama pet autora te s više od 30 umjetničkih slika sa motivima Travnika.

Promocija vodiča označila je, ujedno, i završetak manifestacije “Andrićevi dani”, posvećene najpoznatijem Travničaninu, nobelovcu Ivi Andriću. 

Premijera predstava

Tokom mjeseca bilo je ponuđeno 37 sadržaja, od promocija, teatarskih ostvarenja do koncerata. “Andrićevi dani” imali su i ove godine međunarodni karakter, a akcent je bio na domaćoj produkciji pa su, tako, ljubitelji kulture imali priliku vidjeti premijere dvije predstave nastale u Travniku te promociju knjige.

Načelnik općine Admir Hadžiemrić uručio je ovom prilikom zahvalnice institucijama koje su učestvovale u realizaciji “Andrićevih dana”. To su Centar za kulturu, Zavičajni muzej, HKC Nova Bila, KŠC “Petar Barbarić”, Gradska biblioteka i Hrvatsko kazalište Travnik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.