AKTUELNO

Fra Pavlović: Kroz žive jaslice pronalaziti sebe

Nakon svete mise ponoćke uslijedila su međusobna čestitanja vjernika, a u porodičnim krugovima i narednih dana proslavljat će se ovaj veliki katolički blagdan

Piše: A. Mandžić / Avaz.ba

25.12.2019

Božić u Bugojnu. A. Mandžić

Misom ponoćkom, koja je održana u Crkvi sv. Ante Padovanskog, katolici s područja bugojanske općine dočekali su najradosniji blagdan - Božić.

Čestit, miran i blagoslovljen Božić okupljenim vjernicima na ponoćnoj misi poželio je bugojanski župnik fra Hrvoje Radić.

Pohvalivši vjernike za aktivno učešće u pripremama za Božić kroz došašće, kada je crkva Sv. Ante Padovanskog bila ispunjena vjernicima, fra Ivica Pavlović, koji je poredvodio božićnu svetu misu, naglasio je da se od ovogodišnjeg božića mnogo očekuje.

- Mi ćemo proslaviti ovaj Božić ukoliko obitelj stavimo pred jaslice. I kao što svaka noć jeste tiha, tako i mi trebamo u tišini zastati pred jaslicama i od tih jaslica načiniti žive jaslice, tako što ćemo kroz njih čitati i pronalaziti sebe. Kada pronađemo sebe, onda nam i nije teško pronaći drugoga, niti otići drugome ususret i podijeliti s drugima tu radosnu vijest, ne gledajući ni naciju, ni vjeru, ni rasu. To je naša zadaća i to je ono što mi, kao kršćani, moramo ostvariti – poručio je fra Pavlović.

Nakon svete mise ponoćke uslijedila su međusobna čestitanja vjernika, a u porodičnim krugovima i narednih dana proslavljat će se ovaj veliki katolički blagdan, koji simbolizira rođenje Isusa Krista.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.