VITEZ

Radnici mogu očekivati uvezivanje staža i naplatu potraživanja

Neće se svi vratiti na posao niti će naplatiti sva potraživanja

"Vitezit". D. P.

Piše: D. Pucar / Avaz.ba

22.1.2020

Pred nekadašnjim gigantom, tvornicom eksploziva "Vitezit" iz Viteza velika je borba za naplatu radničkih potraživanja i očuvanje radnih mjesta koliko to god bude moguće. 


Nastavak proizvodnje

"Vitezit". D. P.

Stečajna upraviteljica Behrija Huseinbegović za "Avaz" kaže da su za mart najavljena ročišta na kojima će se odlučiti o priznavanju potraživanja, a uskoro treba biti izrađen i plan nastavka proizvodnje u preduzeću koje mjesecima ne radi.

- Sad smo u fazi pripreme za ročišta, ispitno i izvještajno, koja su zakazana za mart, nakon čega će se ići u pokretanje procesa proizvodnje. Prijave za potraživanja još pristižu, velika su, ali još ne znamo konačne brojke. Vidjet ćemo na kraju šta će biti priznato - rekla je Huseinbegović. 

Prema njenim riječima, od stečajnog postupka radnici mogu očekivati naplatu potraživanja i povratak na posao. 



Naplata potraživanja

- Radnici mogu očekivati uvezivanje staža i naplatu potraživanja, jer imovine ima, kao i povratak na posao. Istina, neće se svi radnici vratiti na posao niti će naplatiti sva potraživanja - kazala je Huseinbegović.

Mediji su već pisali o interesu najvećeg hrvatskog trgovca oružjem Zvonka Zubaka, o čemu Huseinbegović kaže: 

- Kad bude postupak prodaje, ona će biti javna, oglašena, svako ima pravo licitirati ako zadovolji uvjete. Ni sa kim se ne može unaprijed pregovarati niti ko ima neke početne pozicije - kazala je upraviteljica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.