BAZAR U TRAVNIKU

Prodavnica dobre volje za pomoć siromašnima

Trenutno pokrivamo tri općine - Travnik, Vitez i Donji Vakuf, kaže Fulurija

U restoranu svaki dan naprave oko 300 obroka za siromašne sugrađane. D. Pucar

Piše: D. Pucar / Avaz.ba

21.7.2020

Travnički humanitarni Restoran dobre volje nastavlja s novim dobrim idejama, a realizacija jedne takve počela je prije dva dana. U sklopu restorana otvorena je Prodavnica dobre volje, odnosno bazar u kojem svi građani mogu kupiti “second hand” odjeću i time pomoći onima kojima je najpotrebnije.

Kako nam je kazao voditelj restorana i koordinator Udruženja “Pomozi.ba” Amir Fulurija, bazar će organizirati svaki petak.

Prodavnica u sklopu restorana. D. Pucar

- Tokom sedmice razvrstavat ćemo robu koju dobijemo, dio ćemo podijeliti našim korisnicima, a dio ćemo ponuditi na bazaru petkom. S obzirom na to da je radni dan, ljudi su još na poslu, informacija još nije stigla do njih, zadovoljni smo odzivom i nadam se da će u budućnosti biti i bolje - kazao je Fulurija.

U restoranu svaki dan naprave oko 300 obroka koje siromašni sugrađani mogu dobiti u samom restoranu ili da im budu dostavljeni na kućni prag.

- Trenutno pokrivamo tri općine Travnik, Vitez i Donji Vakuf, a bolesnima, nemoćnima, invalidima hranu nosimo kućama. Oni koji dođu u restoran imaju priliku jesti u ambijentu modernog restorana koji nije javna kuhinja. Kod nas nema bijelih kantica - rekao je Fulurija.

Svi kojima je pomoć potrebna, kako kaže, dobrodošli su, jer ljudima nije jednostavno zakucati na vrata i tražiti pomoć.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.