TUZLANSKI KANTON

TUZLA Služba hitne pomoći imat će zaseban blok za djecu

Pri kraju radovi u tuzlanskom Domu zdravlja

M. MUHAMEDBEGOVIĆ

10.5.2016

Obnova Službe za hitnu medicinsku pomoć u tuzlanskom Domu zdravlja "Dr. Mustafa Šehović" je pri kraju. Ovih dana u toku su završni radovi u objektu koji će, prema riječima direktora Službe Suada Bijedića, biti jedan od najsavremenijih u državi.

Dvije ordinacije 

Sredstva za obnovu u iznosu od oko 500.000 maraka osigurao je Grad Tuzla. Na blizu 350 kvadrata smještene su dvije ordinacije, soba za reanimaciju, opservacija, stomatološki blok, te zaseban pedijatrijski blok. 

- Zaseban pedijatrijski blok napravili smo zbog naših najmlađih pacijenata, da ne bi bili izloženi eventualnim traumama i gledali ono što ne bi trebali u toj dobi. Blok će imati intervenciju i jednu ordinaciju - kaže Bijedić. 

hitna-tuzla2

 Zamijenjeni podovi i urađeni novi zidovi

Iz Službe napominju da je cijeli objekt urađen namjenski. Zamijenjeni su podovi, napravljeni novi zidovi, a urađeni su i najsavremeniji toaleti, prilagođeni i invalidnim osobama.

Prilagođavati grijanje

- Grijanje je napravljeno tako da se u svakoj prostoriji može prilagođavati temperatura po potrebi i želji. Sve smo uradili da bi pacijentima bilo lakše. Nadamo se da će biti što manje pacijenata, ali onome kome bude trebala naša pomoć, imat će gdje doći. Ovaj grad i Tuzlaci zaslužuju jedan ovakav prostor - dodaje Bijedić. 

Potrebno još 200.000 maraka za opremanje

Direktor ističe da je za potpunu rekonstrukciju Službe potrebno još 200.000 maraka. 

suad-bijedic

Bijedić: Olakšati pacijentima

- Oprema koju sada imamo je funkcionalna, ali nije dovoljna. Potrebne su nam stomatološka stolica i oprema koja ide uz nju. Nedostaje nam još dio opreme u pedijatrijskom odjelu, ali i u reanimacijskom i opservacijskom dijelu. U narednoj fazi nastojat ćemo je osigurati i apeliram na sve koji mogu da nam pomognu - napominje Bijedić.   

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.