MINUTA POČASTI

Obilježavanje 38. godišnjice smrti: Tuzlaci se poklonili Titu

E. Sk.

4.5.2018

Predstavnici Udruženja “Josip Broz Tito”, SUBNOR-a i NOR-a Grada Tuzla i Tuzlanskog kantona u petak su tačno u 15.05 u spomen kompleksu Slana Banja položili cvijeće i odali minutu počasti za Josipa Broza Tita, najvećeg sina jugoslovenskih naroda i narodnosti, koji je na današnji dan prije 38 godina u Ljubljani.  

U Tuzli se godišnjica Titove smrti redovno obilježava, a i ovoga 5. maja u kompleks Slana Banja stigli su građani koji poštuju ulogu i djelo Josipa Broza.


- Josip Broz je ostavio tragove koje nikada i niko više neće ponoviti niti će se naći osoba koja će Bosni i Hercegovini donijeti ono što je nama dao Tito. Nažalost, Jugoslavija se nikada više neće ponoviti. Kako gledamo, iz dana u dan fašizam nam sve više buja i to moramo zaustaviti – izjavio je Muhamed Čaušević, predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Grada Tuzla.

Pomenute delegacije položili su vijence i cvijeće ispred biste Josipu Brozu Titu na Slanoj Banji gdje se nalaze i spomenici narodnim herojima iz NOB-a sa područja tuzlanske regije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.