TUZLA

Semestar na Univerzitetu za redovne studente 100 KM

Na Filozofskom fakultetu školarina za samofinansirajuće studente 600 KM ( Arhiv)

Piše: E. SKOKIĆ

20.6.2018

Vlada Tuzlanskog kantona na jučerašnjem redovnom zasjedanju dala je saglasnost na prijedlog odluke Upravnog odbora Univerziteta u Tuzli o iznosu participacije i školarine u akademskoj 2018./2019. godini.

Studijska godina

Odlučeno je da redovni studenti prvog integriranog i drugog ciklusa koji se finansiraju iz budžeta TK i koji nisu zaposleni u narednoj akademskoj godini plaćaju po 100 KM za semestar.

Samofinansirajući redovni studenti prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija plaćat će školarinu i to 900 KM po semestru na Akademiji dramskih umjetnosti i Medicinskom fakultetu, 750 KM na Fakultetu elektronike (elektrotehnika i računarstvo), Farmaceutskom, Mašinskom, Prirodno-matematičkom, Rudarsko-geološko-građevinskom i Tehnološkom fakultetu, 600 KM na Edukacijsko-rehabilitacijskom, Ekonomskom, Fakultetu za tjelesni odgoj i sport, Fakultetu elektrotehnike (tehnički odgoj i informatika), Filozofskom i Pravnom fakultetu.

- Vanredni studenti prvog ciklusa studija plaćaju školarinu u iznosu od 750 KM, dok će studenti drugog ciklusa studija, za studijske programe u trajanju od jedne akademske godine plaćati školarinu u visini od 2.400 KM, a studenti studijskih programa u trajanju od dvije akademske godine 2.400 KM po studijskoj godini – saopćeno je iz Vlade TK.

 Treći ciklus

Studenti trećeg ciklusa studija (doktorskog studija) upisani u akademskoj 2018./19. godini plaćat će školarinu u iznosu od 9.000 KM na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport, 10.000 KM na Filozofskom fakultetu, 12.000 KM na Edukacijsko-rehabilitacijskom, Ekonomskom, Medicinskom, Pravnom i Tehnološkom fakultetu, te 14.000 KM na Fakultetu elektrotehnike i Mašinskom fakultetu.

 Informacija Ministarstva trgovine  

Vlada je prihvatila informaciju Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja o stanju trgovačke djelatnosti na području Tuzlanskog kantona u 2017. godini. Prema toj informaciji, ukupan broj registriranih poslovnih subjekata na području Tuzlanskog kantona na dan 31. decembar 2017. godine iznosio je 20.542, od toga 9.243 pravna i 11.299 fizičkih lica.

 Izmjena Zakona o unutrašnjim poslovima

Vlada je utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o unutrašnjim poslovima Tuzlanskog kantona i uputila dokument u skupštinsku proceduru. Zakonom o unutrašnjim poslovima TK regulirano je da Uprava policije ima status budžetskog korisnika unutar budžetskog razdjela Ministarstva unutrašnjih poslova i da samostalno koristi sredstva za plaće, dodatke na plaće, naknade i doprinose, opremu, vozila i sitni inventar, školovanje...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.