TUZLANSKI KANTON

Humana akcija Koordinacije boraca grada Tuzle: Mustafi Kurtiću nekadašnji saborci donirali građevinski materijal

Istovar građevinskog materijala

Piše: M. MUHAMEDBEGOVIĆ

20.7.2018


Mustafi Kurtiću, demobilisanom borcu Armije RBiH iz Fočanske ulice, Koordinacija boraca grada Tuzle donirala je građevinski materijal za dogradnju i obnovu dotrajale kućice u kojoj živi. 

Nije sam

- Borac ne ostavlja borca. Hvala im, jer me nisu zaboravili. Sad kad mi je možda i najteže, oni su došli, moji saborci. Pomoći će mi da dobijem kupatilo, predsoblje, a ako bude još dobrih ljudi, kažu, možda i krov dobijem do zime. Kako god, hvala svima koji pomažu druge. Znači to mnogo kad shvatiš da ipak nisi sam – kazao je Kurtić.


Neophodna dogradnja i obnova dotrajale kućice u Fočanskoj ulici

Ovo je, inače, četvrti objekt koji se uporedo gradi u ovoj građevinskoj sezoni u režiji Koordinacije boraca grada Tuzle.

- Nastavljamo svoju misiju da pomažemo našim saborcima koji su iz bilo kojih razloga zaboravljeni od svih. Ovo je četvrta kuća koju uporedo saniramo, popravljamo, gradimo i sve boračke organizacije grada Tuzle okupljene oko Koordinacije, rade to bez podjela, pogovora, ljutnje. Nije nam bitno kojoj ko kategoriji pripada, bitno nam je nešto uraditi i pomoći - kazao nam je Mirza Ahmić Fonzo, predsjednik Koordinacije.


Slično razmišlja i Nermin Marevac, sekretar Organizacije ratnih vojnih invalida Tuzla, koji je jučer, zajedno s članom Predsjedništva RVI Tuzla Refikom Topićem, prisustvovao primopredaji materijala i koji nije krio zadovoljstvo.

Svi pomažu

- Imamo, hvala Bogu, još boraca koji mogu raditi razne poslove, neki zidaju, neki rade struju, podove i tako dalje, ali je najvažnije da svi radimo za isti cilj, a to je pomoći našem saborcu, ma kojoj kategoriji da pripada, da jedan dan ustane u ljepšem ambijentu. Svi mi to radimo bez bilo kakve naknade i sa mnogo ljubavi i nastavljamo dalje – kazao je Marevac.

 Nova akcija

Koordinacija boraca Tuzle već za subotu priprema novu akciju u tuzlanskoj Mjesnoj zajednici Solina. Bivši borci tog dana skidaju stari i postavljaju novi krov za demobilisanog borca Dževada Lukavicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.