Srebrenčani uživaju u bazenima i jezeru s izvorskom vodom

ORMANICA Sportsko-rekreativni i turistički kompleks „Orion“

Srebrenčani uživaju u bazenima i jezeru s izvorskom vodom

Nakon prvog ovosezonskog vala vrućina prilično su oživjela brojna kupališta u Srebreniku i okolici. Po već ustaljenoj tradiciji, najveći broj kupača iz Srebrenika i okolice spas od vrućina pokušava pronaći u Sportsko-rekreativnom i turističkom kompleksu „Orion“ u Ormanici kod Srebrenika.

Masažeri i gejziri

Brojnim posjetiocima na raspolaganju su bazeni za odrasle, djecu i neplivače s najsavremenijim prečistačima vode, masažerima i gejzirima te prelijepo vještačko jezero koje se snabdijeva čistom vodom s obližnjih izvora na obroncima planine Majevice.

U atraktivnom sportsko-rekreativnom kompleksu, smještenom u prirodnom ambijentu, nalaze se i sportski tereni za tenis, odbojku na pijesku, košarku i mali nogomet, a postavljeni su i brojni rekviziti za igru i zabavu najmlađih posjetilaca. Za ljubitelje pješačenja i rekreativnog trčanja u lipovoj šumi u sklopu ovog kompleksa izgrađena je i atraktivna pješačka staza.

- Kupačima je na raspolaganju i velika ljetna bašta, a u sklopu kompleksa nalaze se i hotel „Orion“, bungalovi i brojni prateći sadržaji - kazao je vlasnik kompleksa Mate Jurić.

Ranije su postojeći objekti obnovljeni, a izgrađeni su i novi, zahvaljujući čemu je ovaj kompleks ovogodišnju sezonu kupanja dočekao u potpuno novom ruhu.

Klesani kamen

Dodatno je uređen planinski potok sa slapovima, a pažnju posjetilaca posebno privlače kameni bedem i replike srednjovjekovnih kula.

- Izgradnjom zida i srednjovjekovnih kula od fino klesanog kamena vraćen je davno nestali Ormangrad koji je u 14. stoljeću imao poveznicu sa starim gradom Srebrenikom u kojem su stolovali vladari srednjovjekovne Bosne - dodaje Jurić.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH