TUZLA

Otvorena manifestacija "Zimski grad"

Svi građani koji u narednih mjesec dođu na Trg Slobode uživati će u bogatom zabavnom programu, uz odličnu gastro ponudu i tradicionalne proizvode

Svečano otvoren "Zimski grad". A. Bajrić

L. Ilić-Osmančević

8.12.2018

Na trgu Slobode u Tuzli sinoć je svečano otvoren novogodišnji „Zimski grad“, koji će trajati do 7. januara 2019. godine. "Zimski grad" službeno je otvorio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji je poželio posjetiteljima da uz ovu manifestaciju ljepše provedu ove praznične dane. 

- Kada je u pitanju ljeto Tuzla prednjači, a evo i kada je u pitanju zima Tuzla opet prednjači. Važno je da u Tuzlanskom kantonu imamo turizam 365 dana - kazao je na otvorenju Mirsad Gluhić, ministar trgovine saobraćaja i turizma Tuzlanskog kantona.

Tokom svečanosti, posjetitelji su imali priliku uživati u nastupu tuzlanskog TNT benda.

Svi građani koji u narednih mjesec dođu u „Zimski grad“ uživati će u bogatom zabavnom programu, uz odličnu gastro ponudu i tradicionalne proizvode. Za razliku od prethodnih, ove godine pripremljen je još raznovrsniji i sadržajniji program, a sve u cilju podizanja ove manifestacije na još višu razinu.

U prelijepom prazničnom ambijentu posjetiocima će svoje proizvode predstavli proizvođači rukotvorina, ručno rađenih čestitki za praznike, nezaobilazne su fritule, kuhano vino i razne delicije.

U sklopu „Zimskog grada“ u sljedećih mjesec planirani su brojni društveni događaji, koncerti poznatih muzičkih grupa.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.