LUKAVAC Policija intenzivno traga za počiniocima

Krivolovci zapalili donaciju MUP-a TK

Pokušali su na taj način osujetiti daljnje akcije suzbijanja krivolova

E. Sk.
01.04.2019 23:26

Zapaljen čamac SRD “Smuđ” iz Lukavca

Foto: E. Skokić

Grupe krivolovaca koje djeluju na jezeru Modrac u rejonu Lukavca, zapalile su čamac Sportskog ribolovnog društva “Smuđ” iz Lukavca. Volonteri ovog društva čamac svojevremeno dobili od Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, a krivolovci su njegovim paljenjem pokušali osujetiti daljnje akcije suzbijanja krivolova.  

- Svjesni smo da smo krivolovce stjerali u ćošak, da su ovo njihovi posljednji trzaji u namjeri da unište naše jezero Modrac. Ali, udarili su u tvrd kamen, mi nećemo prestati ni odustati nego ćemo pojačati tempo, osvetit ćemo se još jačom borbom protiv krivolova. Ovo je samo još jedna prepreka koju ćemo prijeći i izaći ćemo iz ove bitke još jači i iskusniji – poručuju iz SRD-a “Smuđ” Lukavac.

Ribočuvarska služba i volonterski tim uspjeli su u proteklom periodu urediti ribarske staze, očistiti obale, krivolov svesti na minimum, osigurati mrijest ribe, poribiti jezero i vratiti ga na pravi put.

- Svim ribarima, ljubiteljima prirode, savjesnim građanima i dobrim ljudima poručujemo da nam u ovim trenucima znači vaša podrška, bilo moralna, finansijska, duhovna ili bilo koja. Na nama je da ponovo osiguramo opremu, čamce i da nastavimo tamo gdje smo stali, ali sada još jače i odlučnije – poručuju iz SRD-a “Smuđ” Lukavac.

Komentari

NA VRH