TUZLA Završena gradnja putničkog terminala na Međunarodnom aerodromu

Do kraja godine bit će završen i atrij vrijedan 1,5 miliona KM

Tenderska procedura je gotova i uskoro ćemo početi s radovima. U atriju će biti smješteni suvenirnica, rentakar i turističke agencije, naglašava Karasalihović

E. SKOKIĆ
27.04.2019 07:49

Novi putnički terminal na Tuzlanskom aerodromu

Novi putnički terminal na Međunarodnom aerodromu Tuzla je otvoren, a do kraja godine očekuje se da će biti okončana i gradnja atrija površine 900 kvadratnih metara.

Veliki komfor

- Sva prateća oprema u putničkom terminalu trebala bi biti nabavljena do kraja avgusta ove godine. Tenderska procedura uvjetuje opremanje enterijera, ali vjerujemo da ćemo i taj posao uspješno privesti kraju – izjavio je Rifet Karasalihović, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla.

U poređenju s prethodnim godinama, tuzlanska zračna luka je umnogome modernizirana. Dolaskom na aerodrom putnicima je na raspolaganju check-in zona, čekaonica i kafe-bar. S izgradnjom atrija aerodrom će biti još komforniji.

- Projekt je vrijedan milion i po KM. Tenderska procedura je gotova i uskoro ćemo početi s radovima. U atriju će biti smješteni suvenirnica, rentakar i turističke agencije – naglašava Karasalihović.

  • U poređenju s prethodnim godinama, tuzlanska zračna luka je umnogome modernizirana.
    U poređenju s prethodnim godinama, tuzlanska zračna luka je umnogome modernizirana.

S implementacijom projekta modernizacije Međunarodni aerodrom Tuzla u satu može opslužiti 720 putnika. Modernizacija omogućava i povećanje broja prevezenih putnika iako pokazatelji za prva tri mjeseca 2019. godine govore kako je broj prevezenih putnika u padu za 14 posto.

Zimski period

- Na broj prevezenih putnika utjecala je odluka „Wizz Aira“ da u zimskom periodu ukine četiri linije. Od 1. aprila ponovo se saobraća na tim linijama, tako da očekujemo ostvarenje plana za ovu godinu – zaključuje Karasalihović.

 900 kvadrata površina atrija 

7  posto više putnika namjerava da preveze MIT u 2019. godini u odnosu na prošlu. 

Komentari

NA VRH