TUZLA

Nekad maloljetni borac Nenad Tadić treba novi dom

Trenutno živi u oronuloj djedovoj kući, bolje rečeno straćari, bez struje i vode

Nenad Tadić ispred kuće u kojoj živi

E. SKOKIĆ

25.5.2019

Imao je samo 16 godina kada je uzeo pušku u ruke i krenuo u odbranu domovine Bosne i Hercegovine. Nenad Tadić je kao maloljetnik postao pripadnik Armije RBiH, u čijim je redovima ostao do posljednjih dana agresije.

Bolji život

Mir mu nije donio bolji život. Nikada nije dobio posao, a egzistenciju je osiguravao nadničarenjen. Svoju golgotu je čuvao za sebe. No, zahvaljujući predstavnicima Koordinacije boračkih organizacija grada Tuzle, koji su ga nedavno posjetili, i Tadiću bi napokon trebalo svanuti bolje sutra.

- Pokrenuli smo akciju da završimo stambeni objekt koji je on započeo graditi. Svi koji eventualno žele pomoći ovoj akciji mogu se pridružiti i donirati materijal ili lično posjetiti Nenada Tadića i vidjeti u kakvim uvjetima živi – kaže Nermin Marevac iz Koordinacije boračkih organizacija Grada Tuzla.

Tadić trenutno živi u oronuloj djedovoj kući, bolje rečeno straćari, bez struje i vode...

- Od zarađenih nadnica sam počeo graditi svoju kuću dimenzija 5x6, ali sam stao s gradnjom jer nisam imao dovoljno novca. Neminovno je bilo da se vratim u staru djedovu kuću, gdje i danas živim – govori mirnim i tihim glasom Nenad Tadić, ne kriveći nikog zbog toga što se nalazi u teškom stanju.

Tadić živi na potezu između Tetime i Gornje Tuzle, bukvalno u šumi. Njegovi saborci su mu obećali krov nad glavom, a sve akcije koje su do sada najavljivali uspješno su i realizirali.

Bili šokirani

- Učinit ćemo sve da do kraja građevinske sezone našem saborcu stvorimo dostojanstvene uvjete za život. Ono što smo vidjeli nas je šokiralo i ostavilo bez teksta, ali smo već preduzeli neophodne korake i siguran sam da ćemo još jednu akciju uspješno privesti kraju – kaže Marevac.



Nema novca da završi započeti objekt

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.