TUZLA

Izliječena djeca tri dana uživala u prirodi

Realizirane brojne okupacione aktivnosti

Mališani iz svih gradova Tuzlanskog kantona. O. Mujkić

O. Mujkić

21.8.2019

Udruženje porodica i prijatelja djece i mladih oboljelih i izliječenih od malignih bolesti „PIPOL“ Tuzla u rekreativnom centru „SRCA“ u Ajdinovićima kod Olova organiziralo je sedmu ljetnu rehabilitaciju za djecu izliječenu od raka s područja TK.

Osim boravka u ekološki čistoj sredini, koja je neprocjenjiva za dječije fizičko zdravlje, u sklopu projekta pod nazivom „Pobijedimo zauvijek mRAK“ realizirane su i brojne okupacione aktivnosti koje su imale za cilj da dođu do skrivenih mjesta koja se hemoterapijama ne liječe, dječijeg duha i duše.

Više od 90 mališana iz svih gradova s područja TK trodnevni boravak je iskoristilo i za kupanje i sunčanje, sportske i rekreativne aktivnosti, terapijsko jahanje konja, posjetu ZOO vrtu sa domaćim životinjama, igru u otvorenim i zatvorenim igraonicama.

- Ljetne i zimske rehabilitacije, koje kao redovne programske aktivnosti organizira Udruženje „PIPOL“, ostaju u posebnom sjećanju naših mališana, mladih i članova njihovih porodica - ističe Amra Saračević, predsjednica Udruženja.

Posebno su ponosni što je ove godine u projektu „Pobijedimo zauvijek mRAK“ učestvovalo i petero djece koja su kompletno liječenje završila na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.