KALESIJA

Srednjoškolci formirali živu crnu vrpcu

Općina kroz niz odluka finansijski pomaže ovakva udruženja

Sjećanje na prerano preminule mališane. F. Sinanović

Piše: F. S.

13.2.2020

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele i liječene od raka PIPOL Tuzla u sklopu aktivnosti obilježavanja 15. februara, Međunarodnog dana djece oboljele od raka, danas su s učenicima i osobljem Mješovite srednje škole Kalesija formirali živu crnu vrpcu u znak sjećanja na prerano preminule mališane koji su izgubili bitku s teškom bolešću.

Današnje aktivnosti organizirane su u saradnji s Udruženjem žena oboljelih i liječenih od karcinoma dojke “Ženo, majko, sestro”.

- Ovo nije naša prva aktivnost na području Kalesije. Zapravo, ovo je nastavak jedne prelijepe saradnje, za koju se nadamo da će u budućnosti postati tradicionalna. Želimo da sve građane Kalesije pozovemo da sami na prigodan način obilježe ovaj značajan datum i da pruže podršku djeci oboljeloj i liječenoj od raka sa području TK, ali i šire - kazala je Amra Saračević, predsjednica Udruženja PIPOL Tuzla.

Kako smo saznali od Hate Mujčinović, pomoćnika načelnika Kalesije, Općina je u prethodnom periodu kroz niz odluka finansijski i na drugi način pomogla ovakva udruženja, ali i pojedince koji su za liječenje svoje djece tražili sredstva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.