UNSKO-SANSKI KANTON

Obnovljen Dom kulture u Jezerskom

Dom kulture je od iznimnog značaja za društveni život

Piše: M. A.

7.11.2017

Potpuna sanacija Doma kulture u Jezerskom ovih se dana privodi kraju. U okviru radova vrijednih 114.000 maraka urađeni su potpuna rekonstrukcija krova, sanacija zidova, stropova i podova, fasada, elektroinstalacija, kao i instalacija vodovoda i kanalizacije te je zamijenjena stolarija. 

Domaća firma

Radovi su povjereni domaćoj firmi „Lilo-gradnja“, a sanacija Doma kulture, kako kaže predsjednik Mjesne zajednice Almir Hodžić, od iznimnog je značaja za društveni život u Jezerskom.  

- Mnogo toga će u budućnosti biti vezano za Dom kulture, bilo da je riječ o radu MZ, radu udruženja, neformalnih grupa građana... I tu nije kraj ovoj pozitivnoj priči, treba istaći da su svi relevantni politički faktori dali svoj doprinos u obnovi, što bi moglo poslužiti kao model za rješavanje ostalih gorućih problema naših građana - naglašava Hodžić.

Projekt sanacije Doma kulture urađen je 2011. godine. Sve do 2016. čekalo se na prva sredstva. Većina je sredstava - 84.000 maraka iz dobiti „Unsko-sanskih šuma“, dok je Općina Bosanska Krupa iz svog budžeta osigurala 30.000 KM.

Vježba i druženje

- Jezerski sada ima objekt kakav zaslužuje. Mjesna zajednica će imati prostor, dobre uvjete za rad, mladi, žene okupljene u Udruženju „Vakat“, KUD „Jezerski“ će imati gdje vježbati i družiti se. Svi će imati koristi i svi mogu biti zadovoljni - ističe načelnik Armin Halitović i obećava da će u narednoj godini osigurati sredstva i za ugradnju centralnog grijanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.