UNSKO-SANSKI KANTON

U petak počinje manifestacija “Bihaćka zimska priča”

Bihać: Manifestacija će trajati 11 dana

Piše: S. TULIĆ

11.12.2017

U Bihaću u petak počinje „Bihaćka zimska priča“, koju organizira Gradska uprava. Cilj manifestacije je okupiti udruženja, umjetnike, muzičare, ugostitelje, obrtnike i mnoge druge da bi svi zajedno obogatili turističku ponudu Grada Bihaća u zimskom periodu tokom novogodišnjih praznika.


Brojni sponzori


- U saradnji s našim javnim preduzećima i ustanovama te sponzorima, Gradski trg pretvorit ćemo u malu zimsku bajku na otvorenome. U sklopu programa “Bihaćke zimske priče” kitit ćemo novogodišnju jelku, obradovati one kojima je potrebna pomoć, gledati predstave, družiti se uz muzički program i uživati u gastro ponudi naših ugostitelja - kazao je Edin Moranjkić, savjetnik gradonačelnika Bihaća.


Uz podršku mljekare “Meggle”, kao generalnog pokrovitelja, punih 11 dana građani Bihaća i posjetioci moći će uživati u čaroliji “Meggle Winter Parka”, u kojem će biti postavljene drvene kućice s raznovrsnom ponudom bihaćkih ugostitelja i obrtnika, poput ukusnih jela, toplih napitaka, slatkih delicija, suvenira te raznih rukotvorina.


“Meggle Winter Park” će biti ukrašen novogodišnjim nakitom, uz njega će biti klizalište, a nezaobilazna novogodišnja jelka i ukrašeni stejdž s bogatim muzičkim programom upotpunit će čitavu zimsku priču na Gradskom trgu.


- Ponosni smo što smo dio ovogodišnje ''Bihaćke zimske priče'' i kao društveno odgovorna kompanija podržali smo ovogodišnji program koji će predstaviti naš grad u jednom novom i zanimljivom novogodišnjem ozračju - kazala je Arijana Kosović iz „Megglea“.


Generalni pokrovitelj novogodišnje noći je kompanija „Sarajevo-osiguranje“, a zahvaljujući njima, građani Bihaća će u 2018. godinu ući slušajući poznatog kantautora Nermina Puškara.


On je Bišćanima i svim gostima grada obećao odličnu atmosferu i dobar provod.


Dobri temelji


- Bihaćka zimska priča za cilj zapravo ima brendiranje novogodišnjih praznika kao nove turističke ponude našeg grada i uvjeren sam da ćemo stvoriti dobre temelje ove da već sljedeće godine organiziramo još bolji i kvalitetniji praznični novogodišnji program - kazao je Armin Amidžić u ime nevladinih organizacija koje upotpunjavaju program “Bihaćke zimske priče”.



Humanitarna akcija


U okviru “Bihaćke zimske priče” predviđeno je mnoštvo sadržaja. Udruženje ABC i ove godine organizira humanitarnu akciju “Decembarski dani Udruženja ABC”, u sklopu koje će biti realizirane akcije “Kutija iznenađenja”, “Obrok pažnje” i “Staklena kutija”.

Ovogodišnji Božić u Bihaću obilježit će se uz Katolički školski centar “Ivan Pavao II” i Udruženje “MoguLi” na platou Crkve sv. Ante Padovanskoga.

                                                                                                          


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.