HUMANOST Akcija “Moja kosa, tvoja kosa” i u Velikoj Kladuši

Donirana i pletenica koja je čuvana 30 godina

Doniranju kose za izradu perika za djecu oboljelu od raka pridružio se veliki broj Kladušanki svih dobnih skupina

A. DIZDRAEVIĆ
02.03.2019 19:51

I najmlađe Kladušanke pokazale humanost

Projekt Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka "Moja kosa - tvoja kosa", kojim se donira kosa za izradu perika za djecu oboljelu od raka, zaživio je i u Velikoj Kladuši. Podršku malim herojima šišanjem i doniranjem kose pružilo je 95 Kladušanki.

Borba za život

Akciju u ovom gradu organiziralo je Udruženje “Sutra je novi dan” u saradnji s Domom zdravlja Velika Kladuša, Udruženjem žena “Svjetlija budućnost” te Demokratskom organizacijom mladih, uz podršku većine velikokladuških frizerskih salona.

 • Šestogodišnja Emela Tabaković željela dati doprinos
  Šestogodišnja Emela Tabaković željela dati doprinos

Veliko srce i humanost i ovog puta pokazale su učenice osnovnih i srednjih škola, kao i građanke svih dobnih grupa, a sve sa jednim ciljem - darovati kosu za djecu koja se bore za život.

Društvene mreže

Naročito raduje da su najmlađe Kladušanke svjesne šta znači biti human, jer su kosu u većem broju donirale naše mlađe sugrađanke. Među njima su četrnaestogodišnja Adna Nadarević, ali i šestogodišnja Emela Tabaković, koje su putem društvenih mreža i televizije vidjele kako su njihove vršnjakinje u Americi donirale svoju kosu pa su i one željele na ovaj način dati doprinos za oboljelu djecu.

 • Nadarević: Dala doprinos
  Nadarević: Dala doprinos

Među darovanom kosom našla se i pletenica koja je čuvana trideset godina, koju je donirala Bajrama Pehlić. Pletenica je pripadala njenoj kćerci. - Pletenicu sam čuvala kao uspomenu na kćerkinu kosu, ali s obzirom na to da je ova akcija veliki plus, nisam odoljela a da je ne doniram, pogotovo ako će bar jednom bolesnom djetetu izmamiti osmijeh na licu – govori nam Bajrama.

 • Pletenica stara tri decenije
  Pletenica stara tri decenije
 • Pehlić: Izmamiti osmijeh na dječije lice
  Pehlić: Izmamiti osmijeh na dječije lice

Komentari

NA VRH