BOSANSKA KRUPA

Gradnja treće saobraćajne trake

Spomenici Amri Sedić i Lepoj Radić bit će postavljeni na novoj lokaciji

Bit će sagrađen moderan željezničko-cestovni prijelaz. S. Tulić

S. T.

27.11.2019

Nakon nedavno sagrađenog kružnog toka kod Autobuske stanice u Bosanskoj Krupi, na dijelu magistralnog puta prema Bosanskom Novom u toku su rekonstrukcija raskrsnice s Prvomajskom ulicom i gradnja treće saobraćajne trake.

Investitor projekta vrijednog 171.000 KM su „Ceste FBiH“, a radovi bi trebali biti okončani do kraja godine. Uz treću saobraćajnu traku bit će instaliran i moderan željezničko-cestovni prijelaz sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i poluautomatskim branicima.

Nedavno su s ovog prostora uklonjeni nekoliko objekata i spomenici Amri Sedić i Lepoj Radić koji će biti postavljeni na novoj lokaciji, kako bi na magistralnom putu nesmetano mogli otpočeti radovi.

- Tokom radova na ovoj rekonstrukciji bit će sagrađena traka za lijevo skretanje iz pravca Bosanske Krupe prema Prvomajskoj ulici. Bit će proširena postojeća saobraćajnica, sagrađena pješačka staza i rekonstruiran dio kolovoza. Riješit ćemo i pitanje odvodnje oborinskih voda i uraditi novu saobraćajnu signalizaciju, - kaže Miralem Ćebo, stručni saradnik za objekte u „Cestama FBiH“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.